15 mars 2015
17:20

Björklinge BK 01

Referat: Almunge IK - Björklinge BK 01

Bortamöte mot Almunge och alla ingredienserna fanns för att bli en tät och spännande match. Den första perioden började bra för oss med ett skott i utsidan stolpen redan i den 5: minuten. Anfallet började med sarg upp och ett fint mottag av Esther som la en diagonal som inte Karin fick riktig träff på men snuddade ändå stolpens utsida. Med lite tur 0-1. Spelet böljar fram och tillbaka och ingen vågar riktigt ta tag i bollen och göra något konstruktivt även om vi äger lite mer av spelet. I den 10:e minuten får Almunge ett friläge då vi tappar bollen framför mål och Ellen får göra en strålande reflexräddning.

I vårt nästa anfall så hittar Clara med en finpassning till Agnes efter sargen. Hon bågar in och droppar bollen snett framåt till Alex som direkt drar till och bollen sitter intill stolpen för 0-1. Ett riktigt fint och förlösande mål. Det kändes att nerverna satt på utsidan hos våra spelare. Trots att vi ägde bollen mest skapade vi inte så heta chanser då Almunge spelade tätt i försvaret.

I pausen pratade vi om att spela brett med ytterforwards för att kunna skapa mer yta i mitten. Detta fungerade inte utan vi backade upp mot motståndaren på kanterna och gav oss själva inte de ytor som var tänkt. Rörelsen var för dålig och vi väntade på passningen och ofta bröt Almunge våra uppspel. Dom var rappare och hungrigare än oss i det läget. När vi inte lyckades skapa något och inte riktigt vågade spela som tänkt tog jag en Time Out och gick på lite med våra uppspel och rörelse. Detta hjälpte inte och vi gör en riktigt dålig period men bara något enstaka försök till avslut.

Almunge däremot spelade snabbt och hade backar som rundade våra rusande forwards ganska lätt. Vi var inte alls att känna igen tyvärr. Våra två målvakter däremot spelade utan nerver och var tryggheten bakåt med massor av fina räddningar. Backarna täckte dessutom många skott, bra gjort.

Den tredje perioden var lätt kaotisk. Domarna som var inne på sin 4-5 match för dagen och tröttnade mer och mer. Även humöret var på minussidan. När vi ständigt blev avblåsta för stängning och slag samt att Almunge inte fick samma bedömning påpekade jag det högt och fick böta med 2 minuter som Linnea fick sitta av. Oproffsigt av mig men även jag tröttnade tyvärr. Jag berömde domarparet efter första perioden för nivån, som jag tyckte var mycket bra men tyvärr tog dom kanske det på fel sätt.

Jag försökte koncentrera mig på att hjälpa spelarna så gått jag kunde men när Ida blir utvisad för att motståndaren klev på hennes blad höll nästan bägaren på att rinna över. Jag bet mig i läppen och försökte styra och ge de instruktioner som behövdes. I anfallet efter får Almunge 2 raka frislag efter kanten på tveksamma situationer och bollen rullar ner bakom mål till Alma som täcker bollen perfekt för att få tiden att gå. 2 hårda slag mitt uppe på klubban och ingen avblåsning trots att domare står bakom sargen en halv meter på sidan om får mig att se rött tyvärr. Ett nytt utbrott och 2 nya minuter som Linnea ännu en gång får sitta av.
Fullkomligt onödigt av mig såklart men katastrof av den unge domaren som inte vågar blåsa när inte pappa blåser först. Så kändes det, för han styrde och ställde när det gällde var och när det skulle blåsas. Inte den kunskap och vägledning som den unge domaren behöver enligt mig. Vi får svårt i spelet 3 mot fem och såklart stänker Almunge upp 1-1 i nättaket bakom en chanslös Fanny. Besviken på mig själv och oerhört upprörd på domarna som bara hade behövt blåsa för slagen på Alma så hade mitt utbrott aldrig hänt.

Avslutningen blir spännande och när den unge domaren blåser straff till oss när det återstår 55 sekunder tror jag inte mina ögon. Där jag står ser jag inte att Almunge spelaren står med foten i målområdet när Linnea försöker gå in köksvägen och straffen är även den tveksam. Jag frågar om någon är sugen att slå straffen och Selma modig som hon är, ställer sig upp och går ut mot mitten. Med den pressen är det inte lätt och målvakten gör också en bra sidförflyttning och räddar straffen.

Matchen slutar 1-1 och kan väl ses som rättvist då Almunge hade väl så goda chanser som vi. Vi har nog sett bättre spel men spänningen var det inget fel på. Stort beröm till Almunges målvakt som var strålande matchen igenom. Jag brukar också berömma domarna när dom förtjänar det, men denna gång för dom ett stort minus. Att dessutom ryta i mot publiken visar verkligen på dålig status. För många matcher på en och samma dag kan aldrig vara en bra förberedelse. Våra tjejer och Almunges tjejer förtjänar bättre.

Nästa match som kommer att avgöra vilka som tar hem seriesegern. BBK 01 eller BBK 02/03. Mer spännande än så kan det inte bli. Den hamnar i Björklinge hur som.